Christel's Glaskralen

Handgemaakte sieraden en geschenken

 Glaskralen

Ik ben geboren in 1957 en ben sinds ik me kan herinneren altijd al bezig geweest met knutselen en alles wat daarbij komt kijken.

Reeds vele jaren ben ik actief met naald en draad en heb ik al heel wat handwerk geleverd. Of het nou om breien, naaien of borduren gaat ik heb er altijd veel lol in gehad. Later ben ik begonnen met het bewerken van klei en heb een hele tijd actief gefotografeerd en albums-scrapbooks gemaakt. 

Een tijd geleden ben ik in aanraking gekomen met glaskralen en aanverwanten. Al in 2009 heb ik de eerste workshop gevolgd en ik was meteen verkocht. Het volgen van lessen was de meest logische vervolgstap. Al na 2 lessen wist ik het zeker, hier wil ik meer mee gaan doen, en heb ik meteen een brander en alle benodigdheden gekocht. Het lessen was simpelweg niet meer voldoende en wilde ik mijn creativiteit volop kunnen toepassen op nieuwe werkjes.

Nog steeds gebruik ik het liefste de eenvoudige propaanbrander die ik destijds heb gekocht, anders dan de haast ongebruikte en nieuwere zuurstofbrander geeft deze het mooiste geluid. Van kleine ronde kralen kwamen er al snel andere vormen en toen was het nog maar een kleine stap naar de beestjes en andere creaties die ik tegenwoordig maak.

Ik ben nog steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen en ideeën van anderen wil ik meestal snel uitwerken. Inmiddels heb ik weer een heleboel nieuwe ideeën en ben dan ook van plan nog jaren door te gaan. Kom eens kijken op één van de markten waar ik mijn kraampje uitstal of kom eens een kijkje nemen in mijn atelier (alléén op afspraak).

Groetjes Christel